Ako si správne žehliť vlasy?

04.11.2010 10:09

 

Ako si správne žehliť vlasy?

Už dlhé roky bolo možné splniť sen všetkým ženám s rovnými vlasmi, vlny a kučery si vyčarovali na hlavách s pomocou natáčok a kulmy. Tie, čo už mali vlnité alebo kučeravé vlasy, mohli iba márne snívať o rovných.

 

Od vynálezu žehličiek na vlasy sa však aj pre ne otvára viac možností, najmä možnosť, aby aj ich vlasy boli konečne rovné.
Vlasy sa vlnia a kučeravia kvôli hydrogénovým molekulám, vlastne kvôli vlhkosti, ktorá sa v nich nachádza. Žehličky na vlasy pomáhajú uvoľniť túto vlhkosť, a tým pomôžu vlasy vyrovnať.

 


 

Samozrejme, najobvyklejší spôsob vyrovnávania vlnitých vlasov je každé ráno po umytí vlasy do sucha vyfénovať. Je to jednoduché, avšak trvá to dosť dlho a na nešťastie, efekt rovných vlasov vydrží veľmi krátko. Na to, aby vaše vlasy zostali rovné až do večera, môžete rovno zabudnúť.

 



Najmä kvôli tomu, že efekt rovných vlasov vydrží naozaj dlho, sú v súčasnosti veľmi populárne vlasové žehličky. Sú vychvaľované a hojne používané viacerými celebritami. Najmä preto, že pomocou nich sa veľmi efektívne vyrovnajú všetky typy vlasov, dokonca aj husté, kučeravé a nepoddajné.

 

 

A ak vlasy vyžehlíte správne, krásny rovný účes vám vydrží aj niekoľko dní.