Tipy pre hustejšie vlasy

04.11.2010 09:29

 


Domáce tipy pre hustejšie vlasy.

 

 

Nie každá z nás sa môže pochváliť objemom vlasov ako z reklamy na šampón. Jemné a riedke vlasy sú z väčšej časti zásluhou genetiky, i keď svoj podiel tu zohráva aj nesprávna výživa, stresujúci životný štýl alebo prekonaná choroba. Pomôže vám vkusne zvolený zostrih, hrebeň, fén aj špecializovaná kozmetika.
 
 

 

 

Začíname strihom

Heslo pre riedke vlasy znie: „Do postupna s nimi!“ Presne to vám najskôr povie kaderník, keď ho požiadate o radu, ako si vyčariť na hlave objemnejší účes. Polokrátke zostrihy s prvkami asymetrie a prestrihanými končekmi vlasov nie sú náročné na údržbu, dajú sa upraviť do rôznych stylingových podôb a čo je najdôležitejšie, máličko pridajú na šírke. Zelenú majú aj krátke chic ofinky. Naopak, nie veľmi šťastnou voľbou sú dlhé, splývavé účesy, ktoré dvojnásobne zvýraznia vaše riedke, „zplihlé“ vlasy.

 

 

Pri umývaní
V drogérii alebo v lekárni bez problémov zoženiete šampón pre dodanie väčšieho objemu vlasom. Ako fungujú? Namiesto ťažších výživných olejnatých zložiek obsahujú takzvané polyméry, ľahučké substancie, ktoré vlas po vlase nadvihnú. Polyméry sú pozitívne nabité a tým, že sa navzájom odpudzujú, zväčšuje sa aj medzivlasový priestor. Vlasy sú vďaka tomu o poznanie bohatšie.

 

 

 

Čo s nimi po umytí?
Všetky vieme, že po fénovaní ostávajú vlasy objemnejšie, ako keď ich necháte voľne uschnúť. Aby ste si však už tak jemnú štruktúru vlasu nezničili horúcim vzduchom, netreba to s dĺžkou fénovania nijako preháňať. Pre rýchlejší efekt sa fénujte v predklone a nasmerujte prúd vzduchu na oblasť okolo temena hlavy, ako aj končeky vlasov, kde vlasy schnú najdlhšie. Na záver ešte presušte vlasy prstami a votrite do nich penu na zväčšenie objemu.

 

 

Opatrne s hrebeňom
Ak vás po uschnutí láka vlasy natupírovať, radšej na to zabudnite. Takýto zásah priveľmi poškodzuje a oslabuje vlas, obzvlášť, ak ste zvyknutá tupírovať účes v rámci bežnej dennej rutiny.

 

 

Ak Vás príroda neobdarila hustými vlasmi nevadí využite Clip in príčesky

 

Na trhu sú dostupné Clip in príčesky z pravých ľudských vlasov. Clip-in príčesok  je najjednoduchší , najrýchlejší a najlacnejší spôsob predlžovania vlasov. Jednotlivé pramienky sa upevňujú k vašim vlasom pukačka mi , ktoré spoľahlivo držia. Clip in patrí medzi najžiadanejší, najšetrnejší a najbezpečnejší spôsob, ako predĺžiť­­­ a zahustiť vlasy. Clip in príčesky si zapracujete k vlasom sama a celková doba úpravy je cca: 10 minút. Ak sú príčesky z ľudských teda prírodných vlasov môžete ich farbiť ,natáčať, žehliť, umývať zaobchádzať s nimi ako z vlastnými vlasmi.